Ligue 1: 20. Hafta

yoanngourcuff_1365831

Fransa Ligue 1’de haftanın en önemli olayı, kuşkusuz hava koşulları nedeniyle 3 maçın ertelenmesiydi. Le Mans-Lille, Nancy-Nice ve Valenciennes-Caen maçları Fransa’daki karakış sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Bir diğer önemli olay ise zirveyi yakından ilgilendiren maçta, Bordeaux’un Paris SG’yi, muhteşem bir oyunla ve 4-0 ‘lık net skorla alt etmesiydi. Bordeaux, PSG yi geçen yılda 3-0 yenmişti. Bordeaux maçı başından sonuna kadar domine etti. Özellikle Gourcuff’un futbolu izlenmeye değerdi . Genç oyuncu bu yıl Ligue 1 in en değerli oyuncusu olma yolunda ilerliyor. Bordeaux un Milan’dan kiraladığı genç oyuncunun sözleşmesinde 15 milyon euro karşılığında satın alma maddesi mevcut bildiğim kadarıyla. Bordeaux bunu değerlendirirse büyük iş yapmış olur.

Haftanın bir diğer önemli maçı ise, Auxerre ve Marsilya arasında oynandı. Forvet hattı sakatlıklardan dolayı revire dönen Marsilya, buzlanmış sahada rakibini 2-0 yenmeyi başardı. Olumsuz hava ve saha koşullarına rağmen gayet güzel bir futbol oynandı. Bu hafta TV den sadece 2 maç izleyebildik. Ancak bu iki maç da, oynanan futbol açısından oldukça tatmin ediciydi.

Auxerre maçın ilk yarısında tutuk bir görüntü sergilerken, geçmiş yılların Auxerre ‘inden çok uzaktaydı. 5 haftadır kaybeden Auxerre, 2. yarı her ne kadar hareketlense de, Marsilya’ya gol atamadı. Auxerre özellikle genç forvetleri Kitambala ile birçok kez gol şansı yakaladı. Pozisyonlar biraz becerisizlik, direkler ve süper performans gösteren genç Marsilya kalecisi Mandanda tarafından önlendi. Marsilya nın genç kalecisi Mandanda gerçekten olağanüstü bir performans sergiledi. Bu gelişim ivmesi devam ederse gelecekte çok büyük bir kaleci olacaktır. Bunun dışında, bu sezon oynadığı birçok maçta tutuk bir performans sergileyen Samassa ise, bu maçta hem golünü attı, hem de iyi futbol oynadı. Sezon başı Le Mans tan transfer edilen Samassa, Marsilya’nın golcü sıkıntısı çektiği bu dönemde gelişimin sürdürürse, çok önemli yerlere gelebilir.

Lyon ise, geçmiş yıllardan farklı olduğunu bir daha kanıtladı. Her ne kadar maçı izleyemesem de Lorient ile 1-1 berabere kalmaları sürpriz olmadı. Lyon’un haftayı 1 puanla kapaması zirve mücadelesinin daha da kızışmasına yol açtı. Rennes muhteşem gidişini, Grenoble’yi 1-0 yenerek sürdürdü ve sıralamadaki 3. lük pozisyonunu Lyon ile puan farkını ikiye düşürerek korudu.
Dipnot: Gelecek hafta Kanal A ekranlarında 4 maç olacak :)

Yorum bırakın